יום חמישי, 14 במאי 2009

קישורים לבלוגים נוספים

http://shirsaaramit.blogspot.com/ - הבלוג של שיר, עמית וסער, בנושא 'רככת עצמות'.

http://andbiology09.blogspot.com/search?updated-max=2009-03-31T06%3A17%3A00-07%3A00&max-results=7 - הבלוג של עדי ניצן ודניאל, בנושא 'אנגינה פקטוריס'.

http://meitarasharon.blogspot.com/ - הבלוג של מיתר ושרון, בנושא 'אנורקסיה'.

http://naamebiology.blogspot.com/ - הבלוג של ליאור, אלמוג וטל בנושא 'אנורקסיה'.


http://shanyshir.blogspot.com/ - הבלוג של שני ושיר בנושא 'אי ספיקת לב'.


http://copdavid.blogspot.com/ - הבלוג של שירה יובל והדס


http://mortamardanielle.blogspot.com/ - הבלוג של מור דניאל ותמר


http://moses157.blogspot.com/ - הבלוג של ירדן בר ונועה, בנושא 'כולסטרול גבוה'.

בביליוגרפיה

יום שישי, 8 במאי 2009

רופא מומחה- פוסט 3

אפרים שלום,

ברצוני לספר לך קצת יותר על המחלה שלך.
כפי שידוע לך מחלת הסכרת היא איננה שייכת לקבוצת מהחלות שניתן להדבק מהן, וכפי שכבר הסברתי לך על בדרך בה חולים במחלה.
אספר לך קצת יורת על כיצד ניתן למנוע את המחלה, אדם אשר יש לי פוטנציאל לחלות במחלת הסכרת, כפי שכבר דיברנו נשים אשר חלו בסכרת הריון בהריונן, משפחה, הורים, שהרי המחלה היא תורשתית צריכה להיות מודעת לעובדה שקיים סיכוי לחלות במחלה.
לכן במהלך כל החיים, יש לאכול נכון, לעשות פעילות גופנית, לשמור על אוחר חיים בריא,ליטול תרופות ללחץ דם ולכוסטרול אם יש צורך וקיים רקע במשפחה או שידועה בעיה כלשהי בנושא.
חוץ משיטות הטיפול הידיעות בשוק התרופות ובמשרד הבריאות קיימות מספר דרכים לטפל במחלה שלא קשורות לתרופות ואמצעים כימיים אחרים.
כמו למשל רפלקסולוגיה שאכן יכולה לתרום לאיזון רמות הסוכר וניתן לראות זאת במדידות שעורכים לפני טיפול ומיד אחרי טיפול. הרפלקסולוגיה אכן יכולה לתרום לאיזון רמות הסוכר וניתן לראות זאת במדידות שעורכים לפני טיפול ומיד אחרי טיפול. חשוב לתמוך בטיפול הרפלקסולוגי באמצעות תזונה המתאימה לסוכרתיים סוג 2 ובפעילות גופנית כמו הליכה. מניסיוני, השילוב הזה הוא שילוב מנצח לאיזון רמות הסוכר. הטיפולים צריכים להיות לפחות אחת לשבוע וחשוב לבצע מעקב רשום של פרמטרים שונים ביניהן רמות הסוכר מידי יום לשם זיהוי נקודות חולשה הגורמות לעליות ברמת הסוכר. לשם זיהוי נקודות חולשה הגורמות לעליות ברמת הסוכר.
טיפול טבעי הוא גם כן אופציה.
סיבים מסיסים יש להם השפעה על הורדת סוכר, סופחים נוזלים. יש לצרוך יותר סיבים מסיסים לעומת סיבים בלתי מסיסים בגלל שהם מקטינים את הצורך באינסולין. הסיבים המסיסים סופחים מים והנפח שלהם קטן. הסיבים מעכבים את ריקון הקיבה, מפחיתים הפרשת אינסולין ומגבירים רגישות הרקמה לאינסולין.

ד"ר בלום

רופא-פוסט 3

אפרים שלום,

אני מצטער לשמוע שהטיפול לא צלח, אי לכך כנראה שבאמת לא נשארה הרבה ברירה אלא להתחיל בנטילת כדורים.
האם מדדדת סוכר אחרי כל ארוחה כפי שדיברנו..? אני מקווה מאוד שכן ובמידה שלא התחל מעכשיו, כמובן המשך בפעילות הגופנית ובדבקות אחר התפריט התזונתי שהותאם לך על ידי הדיאטנית.
אני ממליץ לך על תרופה אחת מיני רבים שפותחו בתחום, והיא אף יכולה לסייע בתחום הדיאטה.
שמה של התרופה היא ביאטה, אך בשמה הרפואי היא נקראה קסנטייד והיא פותחה בארצות הברית. התרופה מורידה את רמות הסוכר בדם וגם גורמת להפחתת התיאבון ולירידה במשקל, באמצעות פעולה מרכזית במוח.
שההורמונים שבתרופה מגרים יצירה מחודשת של תאי בטא מייצרי ומפרישי האינסולין בלבלב.
נמצאת בשימוש יחד עם תרופות אחרות להורדת רמת הסוכר בדם, בקרב חולים עם סוכרת מסוג 2, שלא מצליחים להגיע לאיזון רמות הסוכר בדם בתרופות כמו מטפורומין
(גלוקומין או גלוקופאג
').
יתרונה הגדול של הביאטה הוא שביכולתה לגרום להפרשה מוגברת של אינסולין מהלבלב, רק כאשר רמות הסוכר בדם גבוהות. בנוסף, הלבלב מפסיק להפריש אינסולין באופן מוגבר,כאשר רמות הסוכר בדם יורדות לנורמה.

התרופה ניתנת בהזרקה תת עורית בעט הזרקה, פעמיים ביום, שעה לפני ארוחת הבוקר ושעה לפני ארוחת הערב.
תופעת הלווואי של התרופה היא בחילות.

ציינתי קודם לכן שהתרופה לא גורמת להשמנה ואף מסייעת בירידה במשקל, ולכן היא מתאימה במיוחד בטיפול בחולים עם סוכרת מסוג 2 שהם גם שמנים.
אני ממליץ בחום על שיטת הטיפול הזאת, זוהי איננה הפעם הראשונה בה אני ממליץ על טיפול זה והוא הוכח כיעיל מאוד.
מחכה לשמוע ממך על תפקודך היומיומי בהשפעת הטיפול החדש.

ד"ר אריאלי

חולה-פוסט 3

ד"ר אריאלי שלום,

עברה חצי שנה מאז שנפגשנו בפעם האחרונה שדיברנו ודברים רבים השתנו.
חיי השתנו מקצה לקצה, כל הדיאטה והספורט ירדו לטימיון, אני התחלתי להשמין בחזרה את כל מה שהצלחתי לרדת בפרק הזמן הזה, ואינני יודע מה לעשות.
כלומר הספורט והתזונה המאוזנת הצליחו לעזור לי ולשפר את מצבי במשך 4 חודשים, ובזמן האחרון אני לא יודע מדוע, אך הטיפול כאילו כושל, ואני רואה לא טוב, אני מרגיש מסוחרר והפצעים שלי לא מתאחים שוב.
אי לכך התחלתי לדאוג, לכן אני פונה אלייך שוב קצת יותר מוקדם מהרגיל, אולי כפי שאמרת בפעם הקודמת יש צורך בטיפול קצת יותר משמעותי, כלומר טיפול בתרופות ובאינסולין מלאכותי.

תודה,
אפרים קופיפי

רופא מומחה- פוסט 2

אפרים שלום רב,

ישנה קבוצה עיקרית אשר עלולה להמצא בסיכון לחלות במחלת הסוכרת מסוג 2.
קבוצה זו מתייחסת לאנשים מתחת לגיל 40, כמו כן אף לילדים מגיל צעיר מאוד; אנשים בעלי עודף משקל נמצאים ברמת הסיכון הגבוהה ביותר.
ישנם מספר גורמי סיכון נוספים למחלת הסכרת, מלבד רמות הסוכר בדם, המגדירים אוכלוסיה הנמצאת בסיכון לחלות בסכרת מסוג 2. מבין גורמי סיכון אלו ניתן למנות את השמנת היתר, נוכחות סיפור משפחתי של מחלת הסכרת (קרוב משפחה מדרגה ראשונה), רמות שומנים (טריגליצרידים) גבוהות, היסטוריה של סכרת הריונית בקרב נשים ועוד.

ישנם מספר סרגלים המאפשרים לרופא ו/או למטופל לחשב את הסיכון לסכרת באוכלוסיות שונות, על פי גורמי הסיכון השונים. גם בישראל בוצע מחקר גדול שבדק את הסיכון לפתח סכרת בקרב קבוצות סיכון שונות וניתן על פי תוצאותיו לחשב את הסיכון לפתח סכרת באוכלוסיה בישראל.
מסיבות לא לגמרי מובנות, הסיכון לפתח סוכרת מסוג 2 משתנה לפי גזע.
אינדיאנים ואסיאתים הן בעלות סיכון גבוה לפיתוח סוכרת מסוג 2.

אך כפי שנאמר יש גורמי סיכון שניתנים למניעה.

ד"ר בלום

חולה-פוסט 2

ד"ר אריאלי שלום,

כבר עבר שבוע מאז נפגשנו לאחרונה והחלטתי לקחת את המלצותייך וליישמן.
אי לכך ובהתאם לזאת התחלתי לעשות פעילות גופנית, נרשמתי למכון כושר, שם התאימו לי תוכנית אישית מיוחדת עבור חולי סוכרת, בנוסף אשתי שרה ואני עושים הליכות מדי ערב כדי להקפיד על כושר בכל ימות השבוע.
הפנייתך לדיאטנית הועילה מאוד, ניגשתי אליה וזו התאימה לי תכנית תזונתית, שתאזן את רמות הסוכר בגופי וכמו כן תעזור לי להקפיד על אכילת ארוחות מסודרות .
כרגע אני בתהליך שליטה בסוכרת באופן טבעי וללא צורך בתרכובות כימיות כגון תרופות או אינסולין מלאכותי.
מקווה שאני אוכל להמשיך לאזן את המחלה בדרך זו ללא צורך בתרופות.
בפגישה הבאה שתתקיים בעוד כחצי שנה נוכל לראות ביחד האם הטיפול הזה הצליח או שכשל ואז אצטרך לעבור להיות מטופל בתרופות ואף באינסולין.

אפרים קופיפי.

יום רביעי, 29 באפריל 2009

רופא- פוסט 2

אפרים שלום,

על מנת לשלוט בסוכרת סוג 2, אתה צריך לאכול נכון, לבצע פעילות גופנית, לבדוק רמות סוכר באופן שוטף, אכילה נכונה תעזור לך לשמור על משקלך. המשקל הוא הגורם החשוב ביותר בשליטה בסוכרת סוג 2.
אכול מאכלים בריאים, ואם אתה סובל ממשקל יתר, ציית לתוכנית תזונה על מנת להוריד ממשקלך.
פעילות גופנית בעזרת התעמלות שורפת קלוריות תעזור לך לשמור משקל כמו כן, ההתעמלות מעוררת את האינסולין שבגופך לפעול באופן יעיל יותר. באמצעות תזונה
ופעילות גופנית, ניתן להפחית בצורה משמעותית את הסיכון לפגיעה בלב, בכליות, בעיניים. אם תזונה ופעילות גופנית לא מצליחים לווסת את רמות הסוכר בדם, תרופות יכולות לעזור. יש סוגים שונים של תרופות. חלק מגרות את הלבלב לייצר עוד אינסולין, אחרות משפרות את יעילות הניצול אינסולין. אם גם התרופות לא עוזרות, זריקות אינסולין הופכות להיות חלק מהחיים.
קיימות מספר תרופות, המיוצרות בצורת טבליות, ומורידות את רמות הסוכר בדם, על ידי עידוד הלבלב להפריש אינסולין והגברת השפעתו של האינסולין. על מנת שתרופות אלו יהיו אפקטיביות, הלבלב צריך לתפקד ולכן תרופות אלו משמשות לטיפול בחולי סוכרת סוג 2. מלבדן, קיימות קבוצות נוספות של תרופות "עוקפות לבלב", שאינן מפעילות את הלבלב ולא פועלות באמצעות ייצור או שחרור אינסולין. תרופות אלו ניתנות לחולי סוכרת סוג 2, כאשר דיאטה ופעילות גופנית לא מאזנים היטב את רמות הסוכר.

כמו כן אמליץ לך לבדוק את רמת הסוכר בדם לאחר כל ארוחה.

בכבוד רב,
ד"ר אריאלי

רופא מומחה-פוסט 1

אפרים שלום,

עד לפני כ-10 שנים, סוכרת מסוג 2 בקרב אנשים מתחת לגיל 40 הייתה די נדירה, כיום גם ילדים מאובחנים כחולי סוכרת מסוג 2 בשכיחות גוברת. מרבית הלוקים בסוג זה של סוכרת הם בעלי משקל עודף. מרביתם גם סובלים ממחלות נלוות, ביניהן: יתר לחץ דם, הפרעה בשומני הדם, בכולסטרול נמוך ובהשמנה מרכזית.
לעומת סוכרת מסוג 1, בסוכרת מסוג 2 קיים סיפור משפחתי במרבית המקרים.
כמו בסוג 1, גם סוכרת מסוג 2 עלולה להוביל במרוצת השנים לסיבוכים מאוחרים בכלי הדם הגדולים והקטנים.


קריטריונים לאבחון סוכרת:
1. סימנים קליניים של סוכרת (ירידה לא ברורה במשקל, צימאון-יתר והשתנת-יתר) בנוכחות רמת סוכר בדם, בכל רגע נתון וללא קשר לאכילה, השווה או עולה על 200 מ"ג לד"ל.
2. רמת סוכר בדם השווה או עולה על 126 מ"ג לד"ל במצב של צום (לפחות 8 שעות).
3. רמת סוכר השווה או עולה על 200 מ"ג לד"ל לאחר העמסת סוכר פומית של 75 מ"ג גלוקוז.

סוכרת מסוג 2 היא הסוג הנפוץ ביותר של מחלת הסוכרת בארץ ובעולם ושכיחותה הולכת ועולה. בשנת 2000 מנתה אוכלוסיית החולים בה כ-150 מיליון נפש בעולם, ועל פי הערכות שונות, בשנת 2025 מעריכים כי מספר זה יוכפל. הסיבות העיקריות לכך קשורות בהארכת תוחלת החיים.
העלייה בשכיחות הסוכרת בעשור האחרון הייתה בשיעור של כ-40%.
בארץ ההערכה היא, שכ-400,000 אנשים סובלים מסוכרת, ומספר דומה של אנשים נמצאים במצב טרום-סוכרתי או של סוכרת בלתי מאובחנת.



בכבוד רב,

ד"ר בלום



יום רביעי, 15 באפריל 2009

רופא- פוסט 1

אפרים שלום,

בעקבות מה שסיפרת לי,ניתן לאבחן כי
אתה סובל ממחלת הסכרת מסוג 2
(NIDDM- (Not Insulin Dependent Diabetes Mellitus
סכרת מסוג 2 משמעותה היא שלגופך יש מחסור "יחסי" באינסולין.
הלבלב שלך (מעיין בלוטה מאחורי חלל הבטן אשר לה פעולות חשובות בגוף האדם) מייצר אינסולין במידה מסוימת, אך האינסולין,או שהוא מועט מדי או שאינו פועל באופן תקין על מנת לנתב את הגלוקוז לתוך התאים לצורך אנרגיה (נשימה תאית ). כמו כן, בלבלב מצויים תאי בטא שהם התאים שאחראים על ייצור ההורמון אינסולין שעוזר לגלוקוז שבדם להקלט אל תוך התאים. הסכרת שאני מבין ומאבחן מדברייך היא סכרת שאינה בשליטה לכן מצטבר גלוקוז במידה עודפת בדם שמביא להיפרגליקמיה או לרמת גלוקוז גבוהה. התסמינים שלך הגיעו כה לאט כך שייתכן מאוד שלא הבחנת בהם, כפי שציינת במכתבך אשר גברו תחושות עייפות, צמאון כרוני, מתן שתן בתכיפות, ריפוי איטי של חתכים או פצעים, יותר זיהומים מהרגיל, חוסר תחושה ברגליים.

אי לכך ובהתאם לזאת אשמח שנקבע פגישה אצלי במרפאה ונדון בסיכוני המחלה ובדרכים שלך להתמודד עימה, על מנת להמשיך לחיות באופן רגיל ושוטף ללא פגיעה באורח החיים שלך.


בכבוד רב,
דר' אריאלי

יום שלישי, 31 במרץ 2009

החולה-פוסט 1

שלום,

שמי אפרים, אני בן 62, ואני עובד בחברת שיווק, אני נשוי ויש לי שני ילדים גדולים שכבר לא חיים בבית.

מאז שהשתחררתי מהצבא,עליתי במשקל וכיום אני סובל מעודף משקל.

עבודתי מחייבת אותי לשהות שעות רבות מחוץ לבית, כך שארוחותיי אינן בשעות קבועות, והם בדר"כ עתירי פחמימות.

לאחרונה שמתי לב שיש לי ביד פצע שלא מגליד, על אף שעבר הרבה זמן מאז שנחתכתי.

בזמן האחרון אני מרגיש מאד עייף, כבר בשעות המוקדמות של היום.
אני מרגיש צמאון תמידי ואני צריך הרבה לשירותים, לעיתים תכופות מאוד.




הסבר קצר על העבודה- נושא העבודה

בלוג זה מהווה פרויקט מסכם לנושא חקר גוף האדם .
הבלוג נכתב ע"י תלמידות כיתה י' מבי"ס תיכון בגין-ראש העין.
המקרה הרפואי המוצג בבלוג הוא מקרה דמיוני, המבוסס על נתונים מדעיים ומאומתים.
הנושא המרכזי של המקרה הרפואי בבלוג זה הוא : מחלת הסכרת.